“In onze keuken komt stijl en functionaliteit samen”

- Klantervaring

Wil je meer weten over de keuken van de familie Reyhan uit Rijswijk? Wij hebben een kijkje genomen in de keuken! Lees verder en laat je inspireren door hun keukenavontuur!

Hoe zijn jullie bij ASWA Keukens terecht gekomen?

We kwamen ASWA Keukens online tegen. Het begon allemaal toen we op Pinterest inspiratie aan het opdoen waren om te ontdekken wat bij ons en ons huis zou passen. We wilden graag een keuken die niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en luxueus aanvoelde. Na wat onderzoek kwamen we uit bij ASWA Keukens. We wisten al dat we voor een SieMatic keuken wilden gaan, vooral vanwege de luxe uitstraling van de greeplijst met verlichting. Dit was precies wat ASWA kon bieden, en zo kwamen we bij hen terecht.

En van idee naar uitvoering, hoe verliep dat voor jullie?

Het proces verliep echt heel prettig! We kregen alle ruimte om onze wensen duidelijk te maken en voelden geen enkele druk om overhaast beslissingen te nemen. Op een gegeven moment maakten we een afspraak in de showroom in Dordrecht om onze mogelijkheden verder te verkennen. In het begin hadden we een heel ander idee voor de keuken: we dachten aan een groot kookeiland in een lichte marmertint, waarbij het marmer ook langs de zijkanten zou doorlopen. Maar naarmate we verder gingen, realiseerden we ons dat dit te robuust zou zijn voor onze ruimte.

Toen hebben we onze ideeën herzien en opnieuw inspiratie gezocht. Het kookeiland bleef een absolute must, en we hebben verschillende opties voor de kastenwand overwogen. We wilden veel opbergruimte, maar het moest ook subtiel en passend blijven, zodat de keuken mooi in de woonkamer zou opgaan. Uiteindelijk kwamen we tot deze opstelling, waar we nog elke dag heel blij mee zijn!

Hoe hebben jullie de kleur- en materiaalkeuzes gemaakt?

De rosé tint sprak ons vanaf het begin erg aan, dus dat werd het startpunt van onze keuken. Daarnaast wilden we graag dat de keuken een luxe uitstraling had. In de showroom hebben we samen met Branco (verkoopadviseur Dordrecht) naar verschillende opties gekeken en veel stalen bekeken. Uiteindelijk kozen we voor geborstelde roségouden fronten voor het eiland, wat echt een blikvanger is. De kastenwand hebben we kiezelgrijs gemaakt, wat prachtig contrasteert met het lichtere werkblad in marmerlook. Deze combinatie gaf ons precies de uitstraling waar we naar op zoek waren.

Waren er specifieke wensen qua apparatuur?

Jazeker, een kookplaat met geïntegreerde afzuiging stond bovenaan onze lijst, omdat we liever geen grote afzuigkap wilden. Uiteindelijk kozen we voor de BORA X Pure kookplaat, die perfect voldeed aan onze wensen. Daarnaast wilden we graag twee ovens, wat handig is als we familie of vrienden over de vloer hebben. En een Quooker mocht niet ontbreken, die gebruiken we echt elke dag. We hebben zelfs een ingebouwde zeeppomp van Quooker toegevoegd, wat super praktisch is.

Wat is het favoriete plekje in de keuken?

Het is moeilijk om één favoriete plek te kiezen, want we zijn heel blij met het totaalplaatje. De keuken past perfect in ons huis en we merken dat het kookeiland het centrale punt is geworden. We staan er vaak samen omheen om te borrelen of gewoon om de dag door te nemen. Het eiland zorgt voor gezelligheid en brengt iedereen bij elkaar, het is echt het hart van ons huis.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: