Ontdek de populaire ton-sur-ton keuken

- Tips & Tricks

Ben jij op zoek naar een stijlvolle keuken waarin rust centraal staat? Dan past de ton-sur-ton keuken zeker bij jou! Deze populaire stijl draait om het gebruik van één kleur in verschillende tinten. Benieuwd hoe je het kunt toepassen in jouw keuken? Lees verder!

Wat is een ton-sur-ton keuken?

Ton-sur-ton is een Franse term die betekent dat één kleur in verschillende tinten door het interieur wordt toegepast. Dit zorgt voor een mooi samenspel van kleuren die een samenhangend geheel vormen. Deze stijl is populair in keukens, maar ook in andere ruimtes zoals de badkamer en woonkamer. Ton-sur-ton past goed bij trends zoals de Scandinavische en Japandi stijl, die allebei gericht zijn op eenvoud en minimalisme.

Voordelen van een ton-sur-ton keuken

Door één kleur in verschillende tinten te gebruiken, ontstaat er een samenhangend en rustgevend geheel dat meteen een rustige sfeer in de ruimte brengt. Daarnaast biedt deze stijl veel flexibiliteit op het gebied van decoratie. Omdat de basis van de keuken neutraal is, kun je eenvoudig wisselen met accessoires en decoratie om zo het interieur steeds een frisse uitstraling te geven. Ten slotte is ton-sur-ton een tijdloze keuze. Doordat er verschillende kleurentinten worden gebruikt, krijgt je keuken een mooie tijdloze uitstraling waardoor je keuken niet snel uit de mode raakt.

Populaire ton-sur-ton kleuren voor de keuken

Benieuwd welke kleuren je kunt gebruiken voor een ton-sur-ton keuken? Dit zijn onze favoriete opties:

  • Beige: deze kleur is ideaal voor een rustige, minimalistische keuken. Beige is ontzettend veelzijdig en past goed bij allerlei materialen en stijlen, waardoor het perfect aansluit bij veranderende trends. Ga je voor een Scandinavisch of Japandi interieur? Kies dan voor een ton-sur-ton van beige!
  • Groen: groene keukens geven je interieur een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Hoewel groen soms gezien wordt als een gedurfde keuze, laat het zich verrassend goed combineren met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Het resultaat? Een unieke look.
  • Taupe: deze neutrale kleur bevindt zich tussen grijs en bruin en zorgt voor een warme sfeer. De veelzijdigheid van taupe zorgt ervoor dat het gemakkelijk te combineren is met andere kleuren en materialen, waardoor je keuken een stijlvolle maar toch subtiele uitstraling krijgt.

 

Een ton-sur-ton keuken kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over ton-sur-ton? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: