Ontdek de duurzaamheid van AEG EcoLine

- Nieuws

Als je op zoek bent naar manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen zonder in te leveren op prestaties, is de AEG EcoLine wellicht iets voor jou. Deze reeks apparaten is zorgvuldig samengesteld om de energie-efficiëntie te maximaliseren en tegelijkertijd jouw dagelijks leven te vergemakkelijken. Hier lees je alles over hoe de EcoLine jouw keuken kan verduurzamen.

Wat is AEG EcoLine?

AEG EcoLine is een lijn van energiezuinige keukenapparatuur die ontworpen is om zowel efficiënt als milieuvriendelijk te zijn. De apparaten in deze collectie zijn geselecteerd op basis van strenge criteria met betrekking tot energieverbruik en duurzaamheid. Wist je dat tot 85% van de milieu-impact van huishoudelijke apparaten tijdens hun gebruik plaatsvindt? AEG EcoLine helpt je om verantwoordelijker te kiezen door te focussen op producten die deze impact verminderen.

Energiezuinig in elke categorie

In de keuken vind je een reeks EcoLine-producten, zoals ovens, inductiekookplaten en afzuigkappen. Deze apparaten zijn ontworpen om energie te besparen zonder concessies te doen aan kookprestaties of -gemak. De inductiekookplaten bijvoorbeeld, bieden snelle en nauwkeurige warmte, wat resulteert in minder energieverlies tijdens het koken. De koel-vriescombinaties in de EcoLine zorgen ervoor dat je producten op de juiste temperatuur wordt bewaard met een minimaal energieverbruik.

Hoe wordt AEG EcoLine geselecteerd?

AEG maakt gebruik van levenscyclusanalyse om de milieu-impact van hun producten te meten. AEG beheert de productcategorie LCA volgens de ISO 14040-14043 standaarden, wat zorgt voor een grondige en betrouwbare beoordeling. Daarnaast worden de apparaten in de EcoLine geselcteerd op basis van hun EU-energielabels. Ook het gebruik van gerecyclede materialen speelt een rol in de selectie van apparaten.

Herken de AEG Ecoline!

Bij het zoeken naar AEG EcoLine-producten kun je letten op het groene bladsymbool, dat aangeeft dat een apparaat voldoet aan de EcoLine-selectiecriteria. Ook het energielabel biedt inzicht in de energie-efficiëntie van het product, variërend van A+++ tot D. Daarnaast is de EcoLine voorzien van een YourEko label. Dit onafhankelijke classificatiesysteem biedt een economische weergave van de energie-efficiëntie, afgestemd op de specifieke omstandigheden in jouw land.

AEG EcoLine kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de EcoLine van AEG? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: