Dekton keukenblad schoonmaken? Wij geven tips!

- Tips & Tricks

Met een Dekton keukenblad ga je voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze! Toch raden wij je aan om je werkblad goed schoon te houden, zodat het zijn stralende uiterlijk behoudt! Wil jij je Dekton keukenblad schoonmaken? Lees hier hoe je dat moet aanpakken!

Wat is Dekton?

Dekton wordt gemaakt van 100% natuurlijke materialen, waaronder glas, kwarts en porselein, die onder hoge druk worden samengeperst. Het resultaat is een hard en uiterst compact materiaal met een uitstraling die lijkt op natuursteen. Dankzij deze eigenschappen is Dekton ideaal voor gebruik als aanrechtblad.

Onderhoud Dekton werkblad

Dekton is een extreem compact en hard materiaal, waardoor het gevoelig is voor stootschade. Wees daarom voorzichtig met zware voorwerpen; als deze hard op het blad vallen, kunnen ze onherstelbare schade veroorzaken. Vermijd contact met aceton en extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen. Gebruik geen middelen met een pH-waarde lager dan 2 of hoger dan 12. Bij werkbladen met een verlijmde rand, raden we aan om de vaatwasser met gesloten deur te laten uitdampen.

Dekton keukenblad schoonmaken

Na dagelijks gebruik kun je het keukenblad het beste afnemen met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Spoel het blad grondig na met lauwwarm water en droog het vervolgens af met een schone theedoek of keukenpapier. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze het bladoppervlak permanent kunnen beschadigen. Hardnekkige vlekken kun je het beste behandelen met een speciale cleaner, zoals Jetstone Cleaner. Maak de spons licht vochtig en knijp deze goed uit voordat je begint. Het is belangrijk om een groter oppervlak te behandelen, omdat intensief gebruik op een klein gebied kan leiden tot glansverschil.

Dekton keukenblad kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van Dekton? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: