Hoe werkt een Quooker?

- Tips & Tricks

Een Quooker biedt direct toegang tot kokend, koud, bruisend, en gefilterd water vanuit één kraan. Het gemak dat deze kraan biedt, maakt het een populaire keuze voor wie tijd en energie wil besparen. Maar hoe werkt een Quooker precies? We leggen het je stap voor stap uit!

De basis van de Quooker: kraan en reservoir

Een Quooker bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir onder het aanrecht. Dit reservoir houdt water continu op een temperatuur van 110°C, klaar om op elk moment te gebruiken. Wanneer je kokend water nodig hebt, komt het water direct vanuit het reservoir door de kraan, zonder wachttijd. Quooker biedt verschillende reservoiropties, afhankelijk van jouw behoeften:

  • PRO3: Levert drie liter direct kokend water.
  • COMBI: Biedt zeven liter kokend water of 15 liter warm water, ideaal als vervanging voor een keukenboiler.
  • COMBI+: Geeft zeven liter kokend water en onbeperkt warm water door de aansluiting op zowel de koud- als warmwaterleiding.

Kokend water in twee drukken

Met een Quooker heb je kokend water altijd binnen enkele seconden beschikbaar, bijvoorbeeld om thee te zetten of snel pasta te koken. De kraan is beveiligd met een bedieningsknop, waardoor je nooit per ongeluk kokend water tapt. Je moet de knop twee keer indrukken en vervolgens draaien, wat zorgt voor extra veiligheid, vooral in huishoudens met kinderen. Daarnaast voorkomt de dubbelwandige uitloop dat de kraan zelf heet wordt, en de druppelvormige straal minimaliseert spatten.

Warm, koud, bruisend en gefilterd water

Een Quooker levert meer dan alleen kokend water. Het fungeert ook als een gewone mengkraan voor koud en warm water, maar heeft daarnaast de optie voor gekoeld bruisend en gefilterd water. Deze functies kun je verkrijgen met de Quooker CUBE reservoir. Voor bruisend water druk je één keer op de knop en draai je, voor gefilterd water druk je een keer op de knop, wacht je kort, en draai je daarna.

Duurzaam en stijlvol

De Quooker draagt ook bij aan duurzaamheid. Doordat je direct toegang hebt tot gefilterd water, wordt het gebruik van plastic flessen overbodig. Daarnaast verbruikt de Quooker minder energie dan een traditionele waterkoker, wat hem niet alleen milieuvriendelijk maakt, maar ook gunstig voor de portemonnee. Bovendien heeft de kraan een modern en stijlvol design dat elke keuken een upgrade geeft.

Quooker kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over een Quooker kraan? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: