Kraan schoonmaken: tips voor een stralend resultaat

- Tips & Tricks

Het schoonmaken van je kraan lijkt misschien een simpele taak, maar verschillende materialen en soorten kranen vereisen specifieke aandacht om ze glanzend en vrij van kalk te houden. Je kraan schoonmaken? Tips voor een stralend resultaat

Chrome kraan schoonmaken

Gebruik water met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek om de kraan dagelijks af te nemen. Vermijd schurende schoonmaakmiddelen om krassen te voorkomen. Voor hardnekkige vlekken en kalk kun je het beste een kalkreiniger gebruiken. Wrijf dit met een zachte doek over de kraan, laat het mengsel een paar minuten intrekken en spoel daarna grondig af met water. Geen kalkreiniger in huis? Maak dan een mengsel van azijn en ater. Wrijf dit met een zachte doek over de kraan, laat het even intrekken en spoel af. Droog ten alle tijden je kraan met een droge, zachte doek om watervlekken en kalkaanslag te voorkomen.

Zwarte kraan schoonmaken met citroen

Zwarte kranen voegen een  moderne uitstraling toe aan je keuken, maar ze zijn zeer gevoelig voor vlekken en kalkaanslag. Voor dagelijks onderhoud maak je een doek vochtig met water en veeg je de kraan af om stof en lichte vlekken te verwijderen. De kalk op je zwarte kraan verwijderen? Voor hardnekkige kalkvlekken snijd je een citroen doormidden en wrijf je het sap ervan over de kraan. Laat het citroensap een paar minuten inwerken en veeg het vervolgens af met een vochtige doek. Spoel daarna de kraan grondig af met water en droog deze goed af. Dit houdt je zwarte kraan glanzend en vrij van vlekken.

Binnenkant kraan schoonmaken

Veel kranen zijn uitgerust met een filter in de kraanmond. Om het filter schoon te maken, schroef je eerst de kraanmond los. Spoel het filter grondig af onder stromend water om eventuele vuil- en kalkresten te verwijderen. Gebruik indien nodig een oude tandenborstel om hardnekkige resten te verwijderen.

Voor een grondige reiniging kun je het filter enkele uren laten weken in een bakje met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn helpt om kalkaanslag en ander vuil los te weken. Zorg ervoor dat het filter volledig bedekt is met schoonmaakazijn. Na het weken spoel je het filter opnieuw grondig af onder stromend water om alle azijnresten te verwijderen. Plaats vervolgens het filter terug in de kraanmond en draai de kraanmond weer vast.

Keukenkraan kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van kranen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: