Kunststof aanrechtblad schoonmaken? Lees de tips!

- Tips & Tricks

Een aanrechtblad is een praktische en betaalbare optie voor elke keuken. Over het algemeen zijn ze makkelijk in onderhoud, kleurvast, stoot- en krasbestendig. Maar hoe maak je dit blad schoon? Wij geven je handige tips voor het schoonmaken van je kunststof aanrechtblad.

Wat is kunststof laminaat?

Kunststof laminaat, ook wel bekend als een multiplex keukenblad, is een veelgebruikte keuze vanwege zijn praktische eigenschappen en betaalbare prijs. De werkbladen zijn slijtvast, krasbestendig en vlekbestendig, let wel goed op met hete voorwerpen! Kunststof aanrechtbladen zijn opgebouwd uit meerdere lagen, met een gekleurde laag als toplaag, waardoor er altijd een ontwerp is welke bij jouw stijl past.

Kunststof aanrechtblad schoonmaken: dagelijks onderhoud

Voor de dagelijkse schoonmaak van je kunststof keukenblad kun je het blad afnemen met een zachte vaatdoek en een sopje met mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel. Poets het blad daarna af met schoon water zonder schoonmaakmiddel om zeepresten te verwijderen. Droog het blad af met een schone theedoek of keukenpapier om watervlekken te voorkomen.

Vergeet periodiek onderhoud niet!

Om je kunststof aanrechtblad in optimale conditie te houden, is periodiek onderhoud noodzakelijk. Speciale laminaatreinigers kunnen worden gebruikt voor een intensievere reiniging en om de glans van het blad te behouden. Volg de instructies op de verpakking van het schoonmaakmiddel voor de beste resultaten. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of agressieve chemicaliën zoals chloor, verfafbijt en ovenreiniger, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het oppervlak van het blad.

Kunststof keukenblad kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van keramiek? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: