Wat is regenereren?

- Tips & Tricks

Heb je je ooit afgevraagd hoe je maaltijden kunt opwarmen zonder in te leveren op smaak en textuur? Een stoomoven met regenereren biedt de oplossing. Lees verder en ontdek hoe je maaltijden kunt opwarmen, zodat ze net zo lekker zijn als toen ze vers waren.

Wat is regenereren?

Regenereren betekent het opnieuw opwarmen van een maaltijd met behulp van stoom en hete lucht. Deze methode zorgt voor een gelijkmatige en zachte verwarming, waardoor de smaak, voedingsstoffen en textuur van je gerecht behouden blijven. Het resultaat? Je maaltijd smaakt alsof hij net vers is bereid.

Hoe moet je regenereren?

Plaats je maaltijd in een ovenbestendige schaal of op een bord, vermijd plastic bakjes die kunnen smelten door de hete lucht. Omdat de stoom je gerechten vochtig houdt, is er geen folie of deksel nodig. Bij veel stoomovens stel je zelf de temperatuur in van het regenereren. Handig, want zo is je maaltijd niet te warm als je meteen wilt eten. Een gemiddelde maaltijd wordt op 130 graden in ongeveer 10 minuten opgewarmd.

Het verschil tussen regenereren en de magnetron

In tegenstelling tot een magnetron, die je maaltijd opwarmt met microgolven die vocht onttrekken, voegt regenereren extra vocht toe aan je gerechten. Hierdoor blijft je eten vers en behoudt het zijn oorspronkelijke textuur. Bovendien wordt je maaltijd gelijkmatig verwarmd, wat een groot voordeel is ten opzichte van de magnetron. Je hoeft je eten niet telkens om te scheppen om het op temperatuur te krijgen. Hoewel regenereren iets meer tijd kan kosten, ongeveer 9 tot 10 minuten, zorgt het voor een veel betere kwaliteit van de maaltijd.

Meer weten over regenereren?

Wil je graag meer weten over regenereren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: