Je vriezer schoonmaken in 7 eenvoudige stappen

- Tips & Tricks

Een schone vriezer zorgt niet alleen voor een betere werking, maar helpt ook om voedsel langer vers te houden. Maar hoe pak je dat aan? In deze blog geven we je praktische tips en methoden om je vriezer schoon te maken, zodat deze in topconditie blijft!

Waarom is het belangrijk om je vriezer schoon te maken?

Een schone vriezer werkt efficiënter. Vuil en ijsophopingen kunnen de luchtcirculatie in de vriezer belemmeren, waardoor het apparaat harder moet werken om op de juiste temperatuur te komen. Niet alleen vervelend voor je apparaat maar ook voor je energierekening!

Je vriezer schoonmaken in 7 eenvoudige stappen

Je diepvries schoonmaken is super eenvoudig. Volg deze 7 stappen en je vriezer zal weer helemaal stralen.

  1. Vriezer uitschakelen: zet je vriezer uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Vriezer leeghalen: haal al de producten uit de vriezer en bewaar het tijdelijk in koeltassen of een andere vriezer.
  3. Vriezer Ontdooien: laat de vriezer ontdooien. Plaats handdoeken onder de vriezer om smeltwater op te vangen.
  4. Sopje maken: maak een sopje van warm water en een beetje afwasmiddel of gebruik een mengsel van water en azijn.
  5. Vriezer schoonmaken: gebruik een spons of doek om de binnenkant van de vriezer grondig schoon te maken. Vergeet niet de deurrubbers en lades schoon te maken.
  6. Maak de buitenkant schoon: bij vrijstaande vriezers zit de condensor aan de achterkant. Dit zwarte rooster zorgt ervoor dat de vriezer zijn warmte goed kwijt kan. Als dit rooster bij jouw vriezer niet is afgedekt, moet je het stofvrij maken. Dit doe je met een zachte borstel of met de stofzuiger en een zacht borstel-opzetstuk.
  7. Drogen en opnieuw inschakelen: droog de vriezer goed af, sluit de deur en steek de stekker weer in het stopcontact. Zet de vriezer aan en laat hem op de juiste temperatuur komen voordat je de producten terugplaatst.

De vriezer schoonmaken zonder ontdooien?

Wil je tijd noch moeite besparen met het ontdooien van je vriezer? Zoek dan naar een vriezer met noFrost! NoFrost werkt met een ventilator die de vochtige lucht uit het vriesgedeelte opzuigt en buiten het vriesgedeelte bevriest. Hierdoor wordt ijsvorming automatisch ontdooid en verdampt. Vervolgens blaast het systeem koude, droge lucht terug de vriezer in. Zo voorkom je ijsvorming en hoef je de vriezer nooit meer zelf te ontdooien. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de planken en lades verwijderen en schoonmaken met een sopje.

Handige tips voor het schoonmaken van je vriezer

  • Gebruik van soda: strooi wat soda op een vochtige doek om hardnekkige vlekken te verwijderen.
  • Citroen voor een frisse geur: gebruik citroensap voor een aangename geur na het schoonmaken.
  • Regelmaat is de sleutel: maak je vriezer minstens twee keer per jaar schoon om hem in optimale conditie te houden.

Vriezer kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van vriezers? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: