Je wijnklimaatkast schoonmaken? Zo doe je dat!

- Tips & Tricks

Wil je jouw wijnen prefect bewaren en serveren? Dan is het essentieel om je wijnklimaatkast goed schoon te maken en te onderhouden. Wij geven je tips hoe voor het onderhouden en schoonmaken van je wijnklimaatkast, zodat je veel voorkomende problemen uit de weg kunt gaan!

Waarom je wijnklimaatkast schoonmaken?

Het regelmatig schoonmaken van je wijnklimaatkast helpt om ongewenste geuren en viezigheid te voorkomen. Hierdoor blijven je wijnflessen in de best mogelijke conditie en gaat de kast langer mee.

Hoe reinig ik mijn wijnklimaat kast?

Om je wijnklimaatkast goed schoon te maken en te onderhouden, volg je deze eenvoudige stappen:

  • Binnenkant: gebruik een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel om de binnenkant schoon te maken. Vergeet niet om de planken, zijkanten en deur(rubbers) grondig af te nemen.
  • Buitenkant: gebruik een droge microvezeldoek om stof te verwijderen van de buitenkant. Voor vingerafdrukken op de glazen deur kun je speciale glas-schoonmaakmiddelen gebruiken.
  • Compressorrooster: zuig het rooster van de compressor eens per twee maanden grondig uit met een stofzuigermond om stofophoping te voorkomen.

Hoe vaak moet je de wijnklimaatkast schoonmaken? Wij raden aan om dit eens per maand te doen, zo voorkom je viezigheid en blijft je apparaat in topconditie.

Er zit een vieze geur in mijn wijnklimaatkast

Bewaar uitsluitend gesloten en ongeopende wijnflessen om te voorkomen dat aangebroken flessen lekken en ongewenste geuren veroorzaken, die moeilijk te verwijderen zijn. Regelmatige vervanging van het actieve koolstoffilter is ook essentieel; dit filter neutraliseert vieze geuren en dient elke twee jaar te worden vernieuwd.

Voorkom condens op de deur van je wijnklimaatkast

Als je condens op de glazen deur van je wijnklimaatkast hebt, kan dit veroorzaakt worden door het temperatuurverschil tussen de warme buitenlucht en de koude deur. Tijdens vochtige dagen, zoals aan het einde van de zomer, kun je overwegen de temperatuur van je wijnklimaatkast iets te verhogen om het temperatuurverschil te verkleinen en zo condens te voorkomen.

Wijnklimaatkast kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over wijnklimaatkasten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: